Op zoek naar inspiratie, kennisvergroting, het aanleren van nieuwe vaardigheden of heb je advies nodig op onze expertisegebieden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Thema's

De thema's waar KreOs zich mee bezighoudt, worden door veel medewerkers als 'lastig' of 'vaag' bestempeld, omdat er vaak geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden. Wij vinden dat juist de meest interessante vraagstukken, die raken aan de kern van de organisatie, anders waren ze niet relevant geweest.  De wereld van organiseren is niet zwart-wit, en dat maakt dat er kritisch nagedacht moet worden. KreOs faciliteert dit proces voor leidinggevenden, teams en boardrooms met haar expertise. 

Wil je meer weten over onze diensten, eventuele andere mogelijkheden bespreken of een pakket samenstellen? Neem dan vooral vrijblijvend contact op om te kijken wat het beste past bij jouw organisatie of team.

Leiderschap en Volgerschap

Vaak ligt de focus op het verbeteren van leiderschap. Maar,  goed leiderschap heeft geen kans zonder moedig volgerschap.

 
Wat betekent het om een moedig volger te zijn?
Hoe blijf je 'goed' leiding geven als de druk toe neemt? 
Hoe zorg je er voor dat je ook in stressvolle omstandigheden aandacht hebt voor de sociale veiligheid van alle betrokkenen?

Innovatie & Ethiek

Stilstand is achteruitgang. We willen, en moeten, allemaal innoveren om relevant te blijven op de markt. Maar, moeten we eigenlijk wel elke innovatie mogelijkheid omarmen?


Innoveren is een strategische keuze, daarom is het belangrijk te ontdekken welke  innovatiestrategie past bij de mensen en waarden in jouw organisatie, het doel van de innovatie en het organisatieklimaat. 

Innoveren is niet zonder uitdagingen. Ook  kunnen er (ethische) risico’s verbonden zijn aan de gekozen strategie. Hoe kunnen deze gemitigeerd worden?

Morele dilemma's

Een dilemma wordt een moreel dilemma als organisatiewaarden met elkaar botsen.


Welke (morele) dilemma's doen zich voor in jouw organisatie? 
Hoe beslissen we welke waarde het zwaarst weegt in een bepaalde situatie?

Wat is het juiste om te doen, wanneer de gedragscode geen antwoord geeft?

Strategic communications

'Everything we do, or choose not to do, communicates a message.' (UK joint doctrine for strategic communications). 


Hoe kan en mag je als organisatie strategische communicatie inzetten om jouw doel te bereiken? 
Hoe creëer je een strategisch organisatie narratief? En welke middelen zijn verantwoord om daarbij in te zetten?

Beïnvloeding & Ethiek

Effectief zaken doen betekent ook dat je goed moet zijn in het beïnvloeden van anderen. 
Je beïnvloedt het gedrag van jouw klanten en je beïnvloedt het gedrag van jouw medewerkers. 

Hoe ver mag je gaan in de beïnvloeding van anderen? 
Is hierin een verschil tussen eigen medewerkers, klanten en concurrenten? 

Diensten

Inspirational Speech

Concrete voorbeelden gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten, zorgen wij ervoor dat leiderschap, communicatie, organisatieontwikkeling en ethiek niet vaag blijven binnen jouw organisatie, maar direct te vertalen naar jullie werkelijkheid.

Workshop

Met actieve werkvormen ga je in kleine groepjes of individueel aan de slag om een concrete uitdaging van jouw organisatie of team binnen op te lossen aan de hand van onze expertise.

Training

Om ergens goed in te worden heb je een stevige basis nodig, en moet je kunnen oefenen. 
Dat is wat we doen in onze trainingen: een stevige theoretische basis leggen en vervolgens uitproberen wat voor jou het beste werkt. 

Een training is gericht op het vergroten van de kennis en vaardigheden van de deelnemers binnen een van onze expertisegebieden. 

Advies

Heeft jouw organisatie een ontwikkelwens op het gebied van leiderschap-volgerschap, communicatie, organisatieontwikkeling en/of ethiek en willen jullie deze wens omzetten naar een strategie en concrete acties? 
Wij denken graag met jullie mee en helpen jullie op weg.